Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skansen hotas av konkurs

Skansen i Stockholm hotas av konkurs i spåren av coronapandemin. Foto: Holger Ellgaard/Wikimedia Commons.

En av Sveriges största turistattraktioner, Skansen i Stockholm, är i akut ekonomisk kris och hotas av konkurs före sommaren om inte regeringen skjuter till pengar, rapporterar SvT Nyheter Stockholm. Redan nu har alla sommaranställda, flera hundra personer, varslats och nu är även den fasta personalen på drygt 200 medarbetare hotad. Krisen är en följd av covid-19-pandemin.

Skansen är Sveriges mest besökta museum och öppnade 1891. Enligt SvT är det nu i princip tomt på Skansen på vardagarna och på helgerna är antalet besökare bara 20 procent av det normala.

Utmaningen för Skansen är att perioden april – september intäktsmässigt ska bära upp de låga besökssiffrorna vintertid. Skansens vd, Johan Brattmyr, säger till SvT Nyheter Stockholm att de uteblivna intäkterna till följd av coronapandemin kommer att resultera i en förlust på 60 miljoner kronor för helåret. Om inte Skansen får akut stöd gäller likvidation senast i månadsskiftet maj/juni.

Under torsdagen sa Skansen upp samtliga kontrakt om musik- och kulturevenemang och Johan Brattmyr varnar för att det även kan bli svårt att få fram pengar till mat för djuren i djurparken.

– Vi komnmer dock att göra allt vi kan för att säkra den delen av verksamheten, säger Brattmyr till SvT.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)