Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Öländskt bussföretag i konkurs

Elisabet Angelin har tillsammans med maken André tvingats begära sitt företag Tomas Buss i konkurs.

Det öländska bussföretaget Tomas Buss har nu fallit offer för covid-19-pandemin. Ägarna Elisabet och André Angelin lämnade på fredagen in en konkursansökan som omfattar såväl Tomas Buss som resebyrån Gotravel. Expressbusstrafiken i Silverlinjen berörs inte av konkursen.

Bara för några dagar sedan berättade Elisabet Angelin för bussmagasinet.se (klicka här) att företagets framtid hängde på en skör tråd. Företaget hade då redan ställt av sina fem bussar och arbetsbefriat samtliga tjugotalet anställda.

– Det är akut kris och vi får ställa vårt hopp till våra fordringsägare och kreditinstitut så att vi kan överbrygga den här perioden, sa Elisabet Angelin till bussmagasinet.se.

Men på fredagen lämnade företaget således in sin konkursansökan till tingsrätten.

– Vi är alla bestörta över hur fort det har vänt neråt. Innan coronapandemin drabbade vårt samhälle hade vi ett mycket bra år framför oss. Många föreningar och företag som ville åka på dagsturer och arrangemang. I resebyrån var det bra bokat på så många av våra resor jorden runt. På några få veckor har så mycket förändrats och vi klarar inte av att rida ut denna storm. Vi är främst så ledsna över hur detta drabbar vår fantastiska personal som alltid ställt upp i vått och torrt, skriver Elisabet och André Angelin på Tomas Buss´ facebooksida.

Där förklarar de också att de tänker kämpa för att komma igen.

– Vi ska kämpa för att komma ut på vägarna igen och erbjuda klimatsmarta resor i moderna, bekväma fordon, skriver Elisabet och André Angelin.

Tomas Buss grundades av Elisabets morfar 1954.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)