Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

4,6 miljarder i vinst för Keolis

Groupe Keolis redovisar ett rörelseresultat på 4,6 miljarder kronor för 2019. Bild: Ulo Maasing.

Den internationella kollektivtrafikjätten redovisar ett rörelseresultat på 418 miljoner euro, cirka 4,6 miljarder kronor för 2019. Det framgår av Keolisgruppens årsredovisning som presenterades på torsdagen. Resultatet förbättrades med 26 miljoner euro, cirka 284 miljoner kronor, jämfört med 2018. Det är en förbättring med sju procent, samtidigt som omsättningsökningen uppgick till elva procent. Rörelsemarginalen uppgick till 6,4 procent.

Totalt omsatte Keolisgruppen i fjol 6,6 miljarder euro, cirka 72,1 miljarder kronor. En viktig förklaring till omsättningsökningen är det stora trafikavtal som Keolis vann 2018 i Wales och där man i fjol för första gången kunde se helårseffekten.

Keolis är i grunden ett franskt företag, men förra året var det första gången som Keolis intäkter utanför Frankrike var större än i hemlandet, 53 respektive 47 procent.

Personalstyrkan i Keolis ökade i fjol med tre procent till 68 500 anställda i slutet av året (37 700 i Frankrike och 30 800 i andra länder). Keolis är verksamt i femton länder, bland annat i Sverige.

Resultatet för den svenska verksamheten har ännu inte offentliggjorts.

Taggat som:

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)