Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad busstrafik i Västmanland

VL utökar busstrafiken igen. Foto: VL.

VL, som svarar för kollektivtrafiken i Region Västmanland utökar busstrafiken i början av näsa vecka. Anledningen är att VL har fått klagomål på trafikutbudet som man skare ner för några veckor sedan, likaså på att resenärer upplever trängsel på en del bussturer.

Som en konsekvens av coronaviruset sjönk till en början resandet med VL drastiskt och många förare sjukskrev sig. Det gjorde att antalet turer i trafiken minskades från och med den 14 april, vilket du kan läsa om genom att klicka här.

Nu konstaterar VL att det har kommit synpunkter och klagomål från resenärer på det anpassade trafikutbudet och att det förekommer turer där resenärer upplever trängsel på bussen. Nyligen beslutades det också om stängda framdörrar på bussarna av arbetsmiljöskäl. Detta medförde i sin tur ännu mindre yta för resenärer i bussarna.

– Vi har lyssnat på resenärernas synpunkter och som vi tidigare har sagt kommer vi anpassa trafiken när vi ser att behov finns, säger Arne Andersson, förvaltningsdirektör, Kollektivtrafikförvaltningen Region Västmanland.

I början av nästa vecka förstärker därför VL trafiken under stora delar av dygnet utifrån hur många förare det finns att tillgå.

– Vi följer utvecklingen noga både dagligen och över tid, för att se hur vi kan balansera resenärernas önskemål om trygga resor i coronatider med den kapacitet vi har avseende bussar och framför allt förare, säger Arne Andersson.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)