Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Periodbiljetter med kortare giltighet

Länstrafiken Örebro introducerar periodbiljetter för kortare perioder på grund av covid-19-pandemin. Foto: Länstrafiken Örebro.

Förutom att biljettförsäljningen i kollektivtrafiken har störtdykt med anledning av covid-19-pandemin drar sig en del resenärer som reser frekvent från att köpa periodbiljetter med lång giltighet. Därför lanserar Länstrafiken Örebro nu periodbiljetter som gäller sju dagar.

– Vi har sett att det i denna situation finns resenärer som drar sig för att köpa en periodbiljett som gäller i 31 dagar då det kanske är osäkert om de kan nyttja den fullt ut. Med den nya tidsgiltigheten på sju dagar ökar vi möjligheten och flexibiliteten för de som fortsatt behöver resa med Länstrafiken, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Tidsgiltigheten på sju dagar kommer att finnas för alla varianter av Länstrafikens periodbiljetter. Det går att köpa periodbiljetter giltiga i sju dagar i Länstrafikens app och webbshop samt hos Länstrafikens Kundservice och försäljningsombud.

Periodbiljetter med giltighet sju dagar kommer att finnas i biljettsortimentet under en begränsad tid, dock som längst till 31 december 2020. Under denna tid kommer periodbiljetter med tidsgiltighet på 72 timmar att tas bort.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Klokt gjort. Dags för huvudmän att fundera över nu- och framtid för hur och när resenärerna vill ha det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)