Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kollektivtrafikmässa flyttad till nästa år

Innotrans i Berlin skjuts upp till april nästa år. Mässan började som en spårtrafikmässa men på senare tid har flera busstillverkare valt Innotrans istället för IAA-mässan i Hannover. Foto: Innotrans.

Den stora internationella kollektivtrafikmässan Innotrans, som skulle hållits i Berlin i september, har skjutits upp till april nästa år. Mässan kommer att äga rum den 27 – 30 april 2021 istället för som ursprungligen planerat 22 – 25 september i år. Anledningen till att mässan skjuts upp är att Berlins senat nyligen beslutade att förbjuda alla evenemang i Berlin med mer än 5 000 deltagare fram till den 24 oktober på grund av covid-19-pandemin.

Innotrans skulle i år ha hållits för fjortonde gången. Mässan etablerades ursprungligen som en mässa om spårtrafik, men har under senare år också attraherat busstillverkare och hade senast, 2018, en stor avdelning med elbussar. Flera busstillverkare, bland andra VDL och Solaris, har valt bort deltagande på IAA i Hannover till förmån för Innotrans.

Senaste upplagan av Innotrans, 2018, lockade 3 062 utställare från 61 länder samt 153 421 fackbesökare från 149 länder.

Flytten av Innotrans innebär att mässan kommer att kollidera med den tyska bussbranschens egen mässa, Bus2Bus som är planerad att äga rum på Berlinmässan den 13–15 april, alltså bara två veckor innan Innotrans. Det torde vara oklart om Bus2Bus kommer att kunna locka de utställare som även ställer ut på Innotrans.

Redan tidigare har en annan internationell mässa för kollektivtrafikbranschen, IT-mässan IT-Trans som skulle ägt rum i Karlsruhe flyttats. Ursprungligen var mässan tänkt att hållas den 3– 5 mars men är nu flyttad till den 1 – 3 december.

Även den stora europeiska mobilitetsmässan EuMoExpo, har flyttats till december. Mässan skulle ha ägt rum i mässhallarna vid Portes de Versailles i Paris veckan efter midsommar men har på grund av covid-19-pandemin flyttats till den 15 – 17 december.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)