Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rattar lokaltrafik i stället för flygbussar under krisen

Under coronapandemin hjälper ny Flygbussarnas förare Transdev med kollektivtrafiken i norra Storstockholm. Foto: Transdev.

Flygtrafiken i Sverige är reducerad till en bråkdel av det normala och därmed också resandet till flygplatserna – men samtidigt hjälper företag varandra på helt nya sätt under covid-19-pandemin. I Storstockholm har Flygbussarna och Transdev på kort tid fått igång ett samarbete där Flygbussarna hyr ut bussförare till Transdev för att ska kunna upprätthålla kollektivtrafiken i norrort.

– På grund av Coronapandemin har vi upplevt en högre sjukfrånvaro än vanligt och vi behöver stärka upp med förare för att säkerställa vår trafik. Det känns fantastiskt att se att kollegor inom branschen hittar nya lösningar för att se till att de som behöver kan resa kollektivt. Att fråga just Flygbussarna kändes naturligt eftersom de har varit en del av Transdev i tolv år och att vi vet att deras förare håller en hög nivå vad gäller körerfarenhet, service och kundbemötande, förklarar Eva Tiséus, marknadsdirektör på Transdev i Sverige.

De båda företagen uppger att det har gått snabbt och smidigt att få igång samarbetet.

Redan efter några dagar var förare från Flygbussarna på plats vid Transdevs Märstadepå för att påbörja en tvådagarsutbildning med bland annat genomgång av nya system, bussar, linjesträckningar och arbetsrutiner.

– Vi är glada att kunna bidra i Transdevs viktiga uppdrag att upprätthålla kollektivtrafik med hög kvalitet i Stockholm. Vi ser också över möjligheten till liknande samarbeten i Malmö och Göteborg. Vår styrka är våra fantastiska förare och tillsammans med allas engagemang och konstruktiva anda har vi lyckats få till det här samarbetet på mycket kort tid, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)