Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor kollektivtrafikmässa i Tyskland skjuts upp

Innotrans i Berlin har utvecklats till en kollektivtrafikmässa och flera busstillverkare (som här VDL 2018) har valt Innotrans istället för IAA-mässan i Hannover. Nu är det klart att Innotrans skjuts upp. Foto: Ulo Maasing.

Årets upplaga av den stora kollektivtrafikmässan Innotrans i Berlin skjuts upp. Det står klart sedan Berlins senat på tisdagen beslutat att förbjuda alla evenemang i Berlin med mer än 5 000 deltagare fram till den 24 oktober på grund av covid-19-pandemin. Innotrans skulle enligt de ursprungliga planerna ha ägt rum den 22 – 25 september på den gigantiska Berlinmässan.

Arrangörerna av mässan har i nuläget inte beslutat när Innotrans ska äga rum istället, men meddelar att ett sådant beslut kommer senast i början av maj.

Innotrans skulle i år ha hållits för fjortonde gången. Mässan etablerades ursprungligen som en mässa om spårtrafik, men har under senare år också attraherat busstillverkare och hade senast, 2018, en stor avdelning med elbussar. Flera busstillverkare, bland andra VDL och Solaris, har valt bort deltagande på IAA i Hannover till förmån för Innotrans.

Senaste upplagan av Innotrans, 2018, lockade 3 062 utwtällaare från 61 länder samt 153 421 fackbesökare från 149 länder.

Hur det blir med IAA-mässan, som också är planerad att äga rum i slutet av september, är i nuläget oklart. Enligt planerna ska IAA i Hannover äga rum den 24 – 30 september.

Redan tidigare har en annan internationell mässa för kollektivtrafikbranschen, IT-mässan IT-Trans som skulle ägt rum i Karlsruhe flyttats. Ursprungligen var mässan tänkt att hållas den 3– 5 mars men är nu flyttad till den 1 – 3 december.

Även den stora europeiska mobilitetsmässan EuMoExpo, har flyttats till december. Mässan skulle ha ägt rum i mässhallarna vid Portes de Versailles i Paris veckan efter midsommar men har på grund av covid-19-pandemin flyttats till den 15 – 17 december.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)