Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tioårigt samarbete Transdev och Svenska Neoplan/Neoplan Väst

Neoplan Västs anläggning i Göteborg. Foto: Neoplan Väst.

Svenska Neoplan och Neoplan Väst inleder ett tioårigt samarbete med den stora kollektivtrafikopertören Transdev. Bakgrunden är att Transdev i vinter och nästa vår ska ta emot en leverans av 141 gasdrivna bussar av modell MAN A44 CNG. Leveranserna sker i december i år och april nästa år.

Svenska Neoplan AB och Neoplan Väst AB levererar en helhetslösning till Transdev inför företagets trafikstart på nya trafikavtal i Göteborg.

I affären ingår ett tioårigt serviceavtal och Neoplan Väst AB levererar en depå med parkeringsplatser för 150 bussar till Transdev.

– Vi är mycket glada och stolta över förtroendet att få vara delaktiga och leverera långsiktig tillgänglighet till Transdev vilket ger större utrymme till att utveckla kollektivtrafiken framåt, säger Joakim Bay, vd för Neoplan Väst.

– Vi har valt ett långsiktigt samarbete med Neoplan för trafikuppdragen i Göteborg. Förutom 141 moderna och funktionella gasbussar kan Neoplan erbjuda service och depåplatser under kontraktstiden vilket borgar för att vi kan ha hög tillgänglighet på fordonen, säger Gunnar Schön, vd Transdev Sverige.

Trafikstarten för Transdev är i december 20209 men redan nu arbetar parterna intensivt med vår gemensamma planering av den kompletta depån med parkeringsplatser, servicehallar, tvätthall med mera.

– Vi ser fram emot ett långsiktigt givande samarbete tillsammans med Transdev, säger Joakim Bay.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)