Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vy Travel: Nöjdaste kunderna tio år i rad

Vy Travel toppar kundnöjdheten när det gäller persontransporter för tionde året i rad. Foto: Ulo Maasing.

Vy Travel med de tre varumärkena Vy Express, Vy Bus4You och numera även Flygbussarna har för tionde året i rad Sveriges mest nöjda kunder inom persontransporter. Detta enligt Svenskt Kvalitetsindex, SKI, årliga mätning. SKI:s mätning bygger på 2353 intervjuer och genomfördes under perioden 28 februari och 1 april. Årets mätning visar att bussbolagen fortfarande har Sveriges nöjdaste kunder inom persontransport. Lägsta betyg får tågbolag.

– Bäst ut av alla aktörer kommer Vy med sina två varumärken Vy express och Vy Bus4You. Både Vy express och Vy Bus4You får riktigt höga betyg vad gäller komfort och punktlighet och här är man helt enkelt i en klass för sig, säger Johan Parmler, vd för Svenskt kvalitetsindex.

Vy express är Vy Travels expressbussalternativ och Vy Bus4You är bolagets komfortalternativ. Vid årsskiftet förvärvade Vy Travel även Flygbussarna.

– När vi köpte Flygbussarna vid årsskiftet sa vi att vi skulle ta det bästa från två bolag och göra något ännu bättre av det. Och det som verkligen förenar oss och Flygbussarna är våra nöjda resenärer. Vårt fokus på service, enkelhet och punktlighet ger oss inte bara topplaceringar i SKI, utan även återkommande resenärer. Vilket är det främsta beviset på att våra resenärer uppskattar oss, säger Robert Nyberg, vd för Vy Travel.

Svenskt Kvalitetsindex genomförde årets studie med start den 28 februari. Studien pågick hela mars månad, det vill säga under den period då coronakrisen påtagligt började påverka människors liv och resande. Resenärernas generella omdömen är trots denna kris relativt oförändrade.

Medelbetyget när det gäller kundnöjdhet för hela persontransportbranschen ligger på 64,6 med lägsta betyg på 56,6 till Vy Express på 75,6.

Här är resultatet av SKI:s kundnöjdhetsmätning 2020. Inom parentes finns siffrorna för 2019.

Kundnöjdhet – persontransport 2020 (2019 års siffror inom parantes)
Vy express 75,6 (72,1)
Vy Bus4You 75,2 (74,9)
Flygbussarna 71,8 (NA)
Norwegian 68,6 (65,7)
BRA 67,1 (70,5)
SAS 66,4 (69,7)
MTR 65,9 (70,0)
Övriga flygbolag 64,2 (61,4)
Snälltåget 64 (65,6)
Flixbus 64 (64,8)
Övriga bussbolag 60,7 (61,4)
SJ 59,5 (55,9)
Annat tågbolag 56,6 (53,3)

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)