Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Färdtjänstkunder får matkassar via servicetrafiken

Servicetrafiken i Värmland kör nu hem matkassar till färdjänstberättigade. Foto: Värmlandstrafik.

Alla värmlänningar med färdtjänsttillstånd erbjuds nu en ny service från Region Värmland Kollektivtrafik: att få sina matvaror hemkörda till dörren med färdtjänsten. Priset för servicen ska motsvara halva det pris som kunden hade fått betala för att själv resa till butik och hem. ”Det är ett erbjudande som ska ses som ett komplement till övriga insatser från frivilligorganisationer och näringsidkare. Huvudtanken är att minska smittorisken och säkra upp en basservice mot invånarna i hela länet, säger Anders Wahlén”, servicetrafikchef på Region Värmland Kollektivtrafik.

Kunden beställer varorna hos handlaren (matvaror eller receptfria läkemedel). Kunden ser till att varorna är betalda. Varorna packas i butiken och därefter ringer kunden Samres eller Värmlandstrafik och bokar en hemtransport.

Föraren hämtar varorna i butiken, kör till kunden, ringer på ytterdörren men går inte in.

Erbjudandet kan utnyttjas av alla som har ett färdtjänsttillstånd. Runt 9 000 värmlänningar omfattas av detta erbjudande.

– Vi har ingen ambition att konkurrera med de verksamheter som redan gör detta och har därför valt att prissätta tjänsten mot kund för att det inte ska uppfattas som att vi försöker konkurrera ut privata aktörer, säger Anders Wahlén.

Tjänsten gäller för resor inom kommunen oavsett längd, men transporten behöver klaras under en timme för att bibehålla varorna kylda eller frysta.

– Det är bra att vi inom våra trafikavtal kan tillhandahålla en god service samtidigt som vi bidrar till det viktiga smittskyddsarbetet i nuvarande svåra situation, säger Jesper Johansson (MP), ordförande i Kollektivtrafiknämnden i Region Värmland.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)