Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt stopp för nöjesresor med Viking Line

Viking Cinderella – stopp för kryssningar juni månad ut. Bild: Viking Line.

Rederiet Viking Line förlänger trafikuppehållet för nöjeskryssaren Viking Cinderella till den 30 juni. Även trafiken mellan Stockholm och Helsingfors står still till samma datum. Däremot erbjuder rederiet nödvändiga resor till Mariehamn och Åbo från Kapellskär och Stockholm med fartygen Rosella, Viking Grace och Amorella. Nödvändig trafik innefattar arbetsresor samt andra resor definierade av det finska Gränsbevakningsväsendet.

Fem av Viking Lines sju fartyg trafikerar från och med den 1 juni mellan Sverige, Åland, Finland och Estland. Fartygen transporterar primärt gods, men från Sverige kan man göra nödvändiga resor till Åland och Åbo enligt den finska gränsbevakningens definitioner.

– Vi tar emot ett begränsat antal resenärer per avgång och utbudet ombord är anpassat efter rådande coronarestriktioner för att alla ska kunna resa tryggt och säkert. Inga nöjeskryssningar tillåts utifrån UD:s avrådan om icke-nödvändiga utlandsresor och Folkhälsomyndighetens begränsning av folksamlingar och längre resor inom landet, men mellan fastlandet Finland och Åland kan man fortsatt resa normalt, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Alla resor med Viking Lines nöjeskryssare Viking Cinderella som normalt avgår varje kväll från Stockholm till Åland är fortsatt inställda till och med den 30 juni 2020. Trafiken mellan Stockholm, Åland och Helsingfors är även den inställd till och med den 30 juni 2020.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)