Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VD-skifte hos Hybricon

Hybricon får ny vd.

Elbussföretaget Hybricon Bus System i Umeå byter vd. På torsdagen utsåg Hybricons vd Mårten Fuchs till ny verkställande direktör från och med den 1 juli1. Nuvarande vd:n Johan Suup fortsätter som vd fram till halvårsskiftet och tillträder därefter en ny tjänst i Hybricon som teknisk chef.

Johan Suup kommer att i sin nya roll fokusera på nordiska anpassningar av King Longs produktprogram och stödja säljprocessen genom att ta fram kundanpassade lösningar. Genom ett nytt avtal representerar Hybricon den stora kinesiska busstillverkaren i såväl Sverige som Danmark.

Mårten Fuchs har redan börjat arbeta i Hybricon med ansvar för affärsutveckling fram till han tillträder som vd. Han kommer närmast från Alo Tenneessee Inc, där han har ansvarat för att flytta Ålö koncernens Nordamerikanska produktion och logistikcenter från Tennessee till South Carolina. Han har tidigare varit vd på Delete AB samt innehaft olika befattningar inom eftermarknad, produktion och inköp på Komatsu, Atlas Copco och Volvo.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)