Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny chef för kollektivtrafiken i Dalarna

Får ny chef.

I kölvattnet efter mångmiljonskandalen i Dalatrafik, dvs kollektivtrafikförvaltningen vid Region Dalarna, är det nu klart med en ny chef för förvaltningen. Det är Tony Sjödin som tar över som förvaltningschef, sedan den tidigare chefen Bengt Benjaminsson fått gå i början av året till följd av det misstänkta mångmiljonsvinnet från sjuk- och färdtjänstresorna i Region Dalarna.

Svinnet befaras ha uppgått till mellan 50 och 100 miljoner kronor om året. En utredning om svinnet pågår.

Tony Sjödin arbetade under åren 2016 – 2019 som kvalitets- och utvecklingschef vid Dalatrafik men har femton års erfarenhet från kollektivtrafikbranschen. Han slutade vid Dalatrafik så sent som i höstas. Idag är han enhetschef för trafikledningen vid Skånetrafiken.

Tony Sjödin tillträder sin nya befattning den 3 juni. Han kommer i sin tur att tillsätta övriga chefspersoner som trafikchefer och kvalitetschefstjänster.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)