Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skippar hållplatser – väderskydden farliga

Solna stadshus är en av de hållplatser som Arriva slutar trafikera därför att man bedömer väderskydden där som alltför farliga. Foto: Arriva.

Bussoperatören Arriva tar nu till den unika åtgärden att sluta att trafikera vissa hållplatser därför att väderskydden där är för farliga. Det gäller fyra väderskydd i Solna som Arriva bedömer som så farliga för resenärerna att Arriva upphör att trafikera hållplatserna från och med 25 maj. Ytterligare väderskydd kan komma att stängas om inte Solna kommun vidtar åtgärder, uppger bussföretaget.

Solna kommun bytte ut väderskydden under förra hösten och i samband med det så återplacerades de inte enligt de riktlinjer som finns.

Bristerna gäller bland annat avståndet mellan väderskydden och trottoarkanten och möjligheten att skotta och sanda. Arriva har inte tagit hållplatserna i bruk, utan använt en tillfällig stolpe för att markera av och påstigning. Denna tillfälliga lösning har lett till många klagomål och frågor från resenärer och från och med 25 maj upphör trafiken helt på dessa hållplatser.

– Det är vi som har ansvaret för att väderskydden är säkra för resenärerna och det är vi som är ansvarsskyldiga ifall det inträffar olyckor. Med hänsyn till resenärerna och vår personal, har vi därför inte tagit dessa väderskydd i bruk och nu väljer vi att helt sluta trafikera dem, säger Anders Frykman, direktör Division buss Arriva Sverige AB.

Ytterligare ca 20 väderskydd anses av Arriva inte heller uppfylla kraven fullt ut men där fortsätter trafiken tills vidare.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)