Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resia ansöker om rekonstruktion

Resekoncernen Resia ansöker om företagsrekonstruktion – klarar inte betalningar och löner.

Resekoncernen Resia Travel Group ansökte på onsdagen hos Göteborgs tingsrätt om rekonstruktion, skriver Breakit. Det är covid-19-pandemin som har slagit hårt mot Resia liksom mot hela resebranschen. Koncernen har totalt 300 anställda. I mitten av mars varslade Resia 150 anställda.

En företagsrekonstruktion är ett alternativ till konkurs och gör det möjligt för företaget att förhandla ner sina skulder och att leta nytt kapital. Långt ifrån alla rekonstruktioner lyckas dock och då återstår endast konkurs. Enligt olika källor misslyckas 50 – 75 procent av alla rekonstruktioner.

I ansökan om rekonstruktion skriver moderbolaget Resia Travel Group att bolaget, liksom övriga bolag i koncernen, har drabbats av betalningssvårigheteter på grund av att efterfrågan på resor har tvärstannat till följd av covid-19-pandemin. Bolaget klarar därför inte sina betalningsförpliktelser, inklusive löneutbetalningar.

Rekonstruktionsansökningen gäller såväl moderbolaget Resia Travel Group som dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB.

Förra året hade koncernen en försäljning på nästan 2,9 miljarder kronor och resultatet blev nio miljoner i förlust.

Enligt Travel News siktar Resia in sig på att renodla verksamheten mot affärsresor och att avveckla sitt butiksnät. Semesterresor kommer i framtiden enbart att säljas via digitala kanaler.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)