Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler Ebusco för Transdev

Ebusco har fått ytterligare en order på sina elbussar från Transdev, denna gång i Tyskland. Bild: Ebusco.

Transdev investerar ytterligare i bussar från den holländska elbusstillverkaren Ebusco. Det är Transdev i Tyskland som har beställt tretton batteribussar från Ebusco för dotterbolaget Alpinas trafik i Frankfurt am Main och med leverans mot slutet av det här året.

Enligt Ebusco är en viktig anledning till att valet föll på deras elbussar dessas långa räckvidd – enligt Ebusco upp till 350 kilometer på en laddning. Mot slutet av det här året kommer 40 elbussar från Ebusco att vara i trafik i Tyskland.

I oktober förra året fick Ebusco en spektakulär stororder på 156 elbussar från Transdevs holländska dotterbolag Connexxion för trafik i Amsterdamregionen, kring flygplatsen Schiphol samt i staden Haarlem.

För några veckor sedan fick Ebusco en order på tio Ebusco 2.2 till belgiska Multiobus för trafik i flamländska Brabant. Multiobus är en underleverantör till den flamländska buss- och spårvägsjätten deLijn. Leveranserna ska ske i mitten av nästa år. Ordern omfattar 156 elbussar till ett värde av cirka 1,4 miljarder kronor och som ska vara i trafik senast i september i år.

Varken bussarna till Belgien, Connexxion eller Frankfurt är av den nya modell (klicka här) som Ebusco presenterade i fjol, utan av Ebuscos tidigare modell 2.2.

Ebuscos framgångar på elbussmarknaden är ett tydligt exempel på hur elektrifieringen av busstrafiken ritar om kartan av bussleverantörer. Såväl i Europa som globalt har de senaste åren aktörer som var okända för bara fem – sex år sedan tagit betydande marknadsandelar från de traditionellt stora busstillverkarna.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)