Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svensk laddallians i tyskt samarbete för elbusstrafik

Det nya svenska företaget LaddAlliansen Nordic inleder samarbete med tyska PSI om lösningar för elbusstrafik. Bild: LaddAlliansen.

Det svenska företaget LaddAlliansen Nordic AB har ingått ett samarbete med det tyska mjukvaruföretaget PSI som är en av Europas ledande leverantörer av IT-baserade plattformar för övervakning och styrning av busstrafik. Systemet innebär att bussens körsträcka, batterikapacitet, körprofil och energiförbrukning övervakas i realtid online, både ute i trafiken och i depå. Samtidigt som detta sker övervakas laddarnas driftsstatus.

Elektrifieringen av busstrafiken påverkar i hög grad busstrafiken och ändrar dess förutsättningar, jämfört med konventionell drift framhåller LaddAlliansen. Smart planering med innovativa tekniska lösningar för laddning i kombination med styrning och kontroll kommer vara nyckeln till tillförlitlig kollektivtrafik.

– LaddAlliansen erbjuder skalbara helhetslösningar som kan uppgraderas i takt med marknadens utveckling. Samarbetet med PSI gör att vi dessutom kan erbjuda lösningar för stabil elbussdrift, säger Henrik Holmér, försäljningschef hos LaddAlliansen Nordic.

PSI har bl.a. levererat kompletta depåsystem för elbussar i såväl Hamburg som Paris. LaddAlliansen kommer att fungera som partner och representant för PSI i Skandinavien. Systemets modulära arkitektur och öppna gränssnitt gör det skalbart och framtidssäkert vilket innebär att det även kan integreras mot bussoperatörernas existerande IT lösningar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)