Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Ännu en branschmässa uppskjuten

Senast brittiska Euro Bus Expo hölls var 2018. På måndagen fattade mässledningen beslutet att flytta årets mässa till oktober nästa år. Foto: Ulo Maasing.

Coronakrisen drabbar nu ännu en europeisk fackmässa för buss- och kollektivtrafik. Det är den brittiska bussmässan Euro Bus Expo som arrangörerna på måndagen beslutade skjuta upp. Mässan skulle hållits i Birmingham i början av november men har skjutits upp till den 26 – 28 oktober nästa år. Hittills har flera väl etablerade branschmässor antingen ställts in eller skjutits upp.

Arrangörerna av Euro Bus Expo konstaterar att bussbranschen är en av de näringsgrenar som drabbats hårdast av coronapandemin och restriktioner som olika regeringar har infört. Det innebär att många av mässans besökare helt enkelt inte kan planera sina inköp för 2021.

Arrangörerna bedömer också att krav på social distansering och begränsningar när det gäller publikarrangemang troligen kommer att finnas kvar i en förutsägbar framtid. Många av mässans utställare och besökare kommer också från andra länder, samtidigt som det åtminstone i ett medellångt perspektiv är osäkert hur lätt det kommer att vara att resa.

– Samtidigt som vi vet att bussbranschen är uthållig och motståndskraftig är vi väl medvetna om att 2020 för många i branschen kommer att vara det svåraste år de någonsin varit med om, säger Helen Conway, chef för Euro Bus Expo.

– Vi har därför fattat det svåra men nödvändiga beslutet att skjuta upp Euro Bus Expo till 26 – 28 oktober 2021.

Bland de branschmässor som tidigare har fattat beslut om att ställa in eller skjuta upp årets mässor är Innotrans i Berlin, IAA i Hannover, Transports Publics i Paris samt IT-Trans i Karlsruhe.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)