Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Gällivare vill stoppa busstrafiken (uppdaterad)

Gällivare kommun vill stoppa busstrafiken till och från Gällivare. Arkivbild: Ulo Maasing.

Gällivare kommun vädjar till länstrafiken i Norrbotten att stoppa all busstrafik till och från Gällivare. Samtidigt stänger kommunen alla sina fritidsanläggningar. Anledningen är ett snabbt ökande antal smittade i covid-19 i kommunen, rapporterar SvT Nyheter Norrbotten.

– Det rusar iväg. Gällivare har nu länets högsta antal smittade sett till befolkning, säger Stefan Nieminen, kommunikationsansvarig vid kommunens krisledningsgrupp till SvT.

Från och med idag stängs sporthallar, badhus, utomhusbassäng, bibliotek och andra kommunala allmänna anläggningar. Gällivare kommun vädjar också till länstrafiken att stoppa trafik till och från Gällivare.

– Vi kan inte göra en total lockdown av samhället, vi kan bara vädja till alla parter att ta sitt ansvar. Nu är det allvar, säger Stefan Nieminen, till SvT.

För Länstrafiken i Norrbotten har kommunens vädjan om att stoppa busstrafiken kommit som en överraskning, uppger Länstrafikens trafikchef Helena Persson för SvT. Hon uppger att man fått reda på önskemålen från kommunen via SvT:s regionala nyheter och nu söker klarhet i vad som efterfrågas, innan man är beredda att ta ställning till vädjan.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)