Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking Cinderella kryssar igen

Viking Cinderella – snart till havs igen efter månader i hamn. Foto: Viking Line.

Viking Lines Ålandskryssare Viking Cinderella låter snart propellrarna snurra igen. Under covid-19-pandemin har fartyget legat stilla i månader, men nu lanserar rederiet ett helt nytt kryssningskoncept med Stockholms skärgård i centrum. Samtidigt som utökas Visbyturerna med fartyget.

Från och med juli månad blir det återigen möjligt att kryssa med Viking Cinderella på Östersjön, men nu i helt ny tappning. Skärgårdskryssningarna avgår från Stockholm varje torsdag, fredag och lördag under perioden 2 juli – 15 augusti. För att resenärerna ska hinna njuta så mycket som möjligt av de vackra skärgårdsvyerna ute på soldäck startar kryssningarna redan vid lunchtid och fartyget är åter i Stockholm följande morgon.

– Vi vet att det finns ett stort sug efter trygga reseupplevelser efter denna speciella vår och ser fram emot att välkomna resenärerna till Viking Cinderella igen. Våra skärgårdskryssningar är en unik möjlighet att med gott om utrymme och bästa panoramavy njuta av Stockholms världsunika skärgård. Vi erbjuder förstås också mat och shoppingupplevelser under resan, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Samtidigt utökas också de sedan tidigare inplanerade Cinderella-kryssningarna till Visby i juli och augusti. Visbykryssningarna avgår fem söndagar och en tisdag under perioden 19 juli – 18 augusti, med två nätter ombord och en dag på Gotland. Utöver högkvalitativa måltider och möjligheten att shoppa taxfree har rederiet tillsammans med Visit Gotland tagit fram flera olika upplevelsepaket i land.

– Viking Cinderella tar med anledning av coronarestriktionerna endast emot en begränsad mängd resenärer per avgång. Vi har även infört strikta åtgärder både i hamnen och ombord för att undvika trängsel och säkerställa smittskyddet. Det gäller allt från markeringar och påminnelser om att hålla avstånd till att begränsa antalet gäster i våra publika utrymmen såsom restauranger och butiker. Det finns väl utarbetade rutiner och alltid en sjuksköterska ombord. I gott samarbete med våra resenärer kan vi erbjuda en trygg kryssningssommar även i år, säger Kenneth Gustavsson.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)