Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Solarisbussar tog över i Gävle

En av 40 nya Solaris Urbino gasbussar som Vy Buss nu har satt in i stadstrafiken i Gävle. Foto: Solaris.

I samband med att Vy Buss AB på måndagen inledde sitt nya trafikavtal med X-trafik i Gävle skedde en rejäl förnyelse av vagnparken i stadstrafiken. 40 nya Solaris Urbino gasbussar rullade då ut på stadens gator – 24 tolvmeters Urbino 12 CNG och 16 ledbussar, Urbino 18 CNG.

Tolvmetersbussarna har 31 sittplatser, ledbussarna 45. Bussarna tankas med lokalt producerad biogas.

De nya bussarna kommer att följas av åtta eldrivna Urbino 12 electric i slutet av nästa år för att sättas i trafik i januari 2022.

– Vi är glada att leverera våra nyaste bussar till Vy Buss med de 40 miljövänliga bussar som nu har börjat rulla i Gävle, likaså för att vara kunna dela med oss av våra erfarenheter och vårt kunnande när det gäller emissionsfria elbussar, kommenterar Klaus Hansen, vd för Solaris Sverige.

Solaris har funnits på den svenska marknaden sedan 2003 och har sedan dess levererat mer än 600 bussar här. Sedan någon dag går också ett antal Solarisbussar i trafik på Gotland. Det är bussar som tidigare har körts av Transdev i Skåne, men som har tagits över av Bergkvarabuss för den trafik företaget startade på Gotland i helgen.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)