Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Han ska leda Västtrafiks IT-satsningar

Thom Birkeland, ny IT-direktör på Västtrafik. Foto: Västtrafik.

Västtrafik har anställt Thom Birkeland till uppdraget som CIO, Chief Information Officer, eller på svenska, IT-direktör. Hans uppdrag är att utveckla IT och teknologi för att öka det hållbara resandet i regionen. Birkeland tillträdde sitt nya jobb den 1 juni.

Utöver ett övergripande ansvar för IT-frågor, vilket innefattar upphandling, utveckling, förvaltning och drift, kommer han även sitta med i Västtrafiks ledningsgrupp.

– Jag har svårt att tänka mig ett bolag med tydligare syfte än Västtrafik och jag känner mig inspirerad av alla engagerade människor som jag har träffat här. IT är centralt på Västtrafik. Ytterst för att serva kunderna och våra partnerbolag men även den egna interna verksamheten, säger Thom Birkeland.

– Västtrafik har mycket data som jag är nyfiken på vad vi kan göra med för att ytterligare bidra till hållbart resande. Jag brinner även lite extra för digitala ekosystem och jag är nyfiken på hur vi kan fortsätta att bidra med våra öppna data för att sporra innovation i det bredare ekosystemet, även utanför Västtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)