Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första eldrivna klass II-bussarna med normalgolv

Den norska trafikhuvudmannen Brakar blir först med batteridrivna klass II-bussar med normalgolv.

Tio batteridrivna klass II-bussar med normalgolv sätts i trafik nästa år i norska Hallingdal. Det är de första sådana bussarna i Norge och Skandinavien. De tio bussarna ingår i en upphandling som den norska trafikhuvudannen Brakar blev klar med på onsdagen.

Upphandlingen vanns av Vy Buss och avser trafiken i Hemsedal och Hallingdal med trafikstart den 1 juli 2021. Totalt omfattar upphandlingen trafik med 34 bussar, inräknat de tio elbussarna med normalgolv som ska gå i regionaltrafik. Övriga bussar drivs med biodrivmedel.

Elbussarna kommer att laddas i depå. Det är ännu inte känt vilken tillverkare som ska leverera bussarna, men Vy Buss har tidigare beställt 28 13-meters klass II-bussar från den kinesiska busstillverkaren BYD.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)