Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya bussturer i Uddevalla

Den 10 juni tar kommunfullmäktige i Uddevalla åter upp den heta frågan om kommunens bussföretag ska köpa ett privat bussbolag i Lysekil. Foto: Thomas Harrysson.

Frågan om kommunägda Uddevalla Omnibus ska köpa privata Lysekils Buss fortsätter att snurra runt bland Uddevallas politiker. I veckan beslutade en majoritet i kommunstyrelsen att åter skicka frågan till kommunfullmäktige för ett avgörande. I kommunstyrelsen finns en majoritet för affären.

– Det är affärsmässigt. Lönsamheten i Uddevalla Omnibus kan bli bättre på sikt. I min värld blir det en synergieffekt där ett plus ett blir tre, säger kommunalrådet Christer Hasselbäck, Uddevallapartiet, till Bohusläningen som tillsammans med S, VP och MP i kommunstyrelsen röstade för affären.

SD röstade nej, M, KD, C och L avstod från att rösta. Det betyder dock inte att partierna kommer att rösta för en affär i kommunfullmäktige, säger Elving Andersson (C).

– Grunduppfattningen är att kommunen inte ska äga något bussbolag. Vi kommer att bekänna färg vid fullmäktige och inte lägga ner våra röster, säger han till tidningen.

En av de frågor som diskuterades på kommunstyrelsen var om det är tillåtet enligt kommunallagen för ett kommunalt bolag att bedriva verksamhet i andra kommuner långt ifrån den egna.

Det slutgiltiga beslutet fattas av kommunfullmäktige i Uddevalla den 10 juni.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)