Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer pengar till Luleås bussar

Luleå Lokaltrafik behöver mer pengar från kommunen. Foto: Ulo Maasing.

Luleås kommunägda bussföretag Luleå Lokaltrafik, LLT, ska få mer pengar av kommunen. Företaget har i flera år varit underfinansierat. Budgetutskottet i Luleå väntas på fredagen besluta att öka kommunens bidrag till LLT med 19 miljoner kronor till 128,1 miljoner nästa år.

LLT kör dels tätortstrafiken i Luleå, dels tretton linjer på landsbygden i kommunen.

Anders Bylund, strateg på Luleå kommun, säger till Norrbottens-Kuriren att det behövs 22,2 miljoner kr för att täcka underskottet i landsbygdstrafiken som körs åt länstrafiken, resten går till LLT:s verksamhet i tätortstrafiken.

Höjda biljettpriser ses inte som någon lösning på LLT:s ekonomkiska bekymmer.

– Blir det för dyrt att resa kommer folk att välja andra sätt att resa. Vi har nått den kritiska punkten. Vi måste förändra linjenätet för att kunna ta ett högre pris, säger LLT:s vd Stefan von Below till tidningen.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)