Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vägledningar till mer kollektivtrafik för pengarna

Kollektivtrafikens avtalskomitté har tagit fram nya vägledningar för upphandlingar med mera. Arkivbild: Ulo Maasing.

Tre helt nya vägledningar som ska bidra till bättre upphandlingar och mer kollektivtrafik för pengarna publiceras nu av Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik. En av vägledningarna behandlar upphandling av kollektivtrafik, en tar upp kvalitetsutvärdering och en tredje behandlar utveckling av avtal för tågtrafik. De tre vägledningarna har arbvetats fram av Kollektivtrafikens avtalskommitté, KollA och tre branschöverskridande projektgrupper.

– Vägledningarna speglar behov och förutsättningar hos både regionala kollektivtrafikmyndigheter och trafikföretag. Vår förhoppning är att vägledningarna ska leda till ett mer likartat arbetssätt vid upphandling av kollektivtrafik, säger Ewa Rosén, ordförande för KollA.

– Coronapandemins följdverkningar och andra kommande behov i kollektivtrafiken gör att det kommer att bli allt viktigare att använda upphandlingen strategiskt. Man kan formulera smarta avtalskrav, förhandla om hur behov och utmaningar kan lösas på bästa sätt och när så är lämpligt nyttja marknadens lösningar i högre utsträckning.

Vägledningen för upphandling av kollektivtrafik kan du ladda ner genom att klicka här.

Klicka här för att ladda ner vägledningen för kvalitetsutvärdering.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)