Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Inget åtal för miljonsvinn i Dalarna

Det blir inget åtal för miljonsvinnet i Dalatrafik. Åklagaren har beslutat att lägga ner förundersökningen mot en chef vid Region Dalarnas kollektivtrafikförvaltning som har misstänkts för brott i samband med att förvaltningen, d v s Dalatrafik, felaktigt har betalat ut mångmiljonbelopp till trafikföretag som kört bland annat sjukresor och färdtjänst, rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna.

Enligt åklagaren Ludmila Pronko går det inte att bevisa att de inblandade i miljonsvinnet uppsåtligen har misskött sina uppdrag, inte heller att agerandet har orsakat skada för förvaltningen och i så fall till vilket belopp.

Vi har tidigare rapporterat om Region Dalarnas polisanmälan och bakgrunden till denna (klicka här).

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)