Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

98 av 100 turister borta

I maj minskade den globala, internationella turismen med 98 procent. Foto: Ulo Maasing.

Covid-19-pandemin har slagit mycket hårt mot turismen i världen. Nya siffror från FN-organet World Tourism Organization (UNWTO) visar att den internationella turismen i världen rasade med 98 procent i maj, jämfört med samma månad förra året.

Siffrorna finns i den senaste upplagan av UNWTO:s turismbarometer som presenterades på tisdagen.  Barometern visar även att den internationella turismen minskade med 56 procent under januari – maj i år, jämfört med förra året.

I absoluta tal handlar det enligt UNWTO om en minskning med 300 miljoner turister och minskade turistmintäkter från internationell turism med mer än 2 800 miljarder kronor. Det är tre gånger så mycket som under den globala finanskrisen 2009.

– Dessa siffror visar tydligt på vikten att återstarta turismen så snart det är säkert. Den dramatiska nergången i internationell turism hotar många miljoner arbetstillfällen, inräknat i utvecklingsländer. Alla regeringar har ett dubbelt ansvar: att prioritera människors hälsa men också att skydda jobb och företag, säger UNWTO:s generalsekreterare Zurab Pololikashvili.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)