Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler expressbussar till Danmark

Redfo för fler turer till Danmark. Foto: Vy Travel.

Vy Travel, tidigare Nettbuss Travel, siktar nu på utökad expressbusstrafik till Danmark. Detta sedan reserestriktionerna till landet har lättats upp. På torsdagen meddelade det danska utrikesdepartementet att Danmark från och med denna lördag (1 augusti) är öppet för resenärer från hela Sverige.

Sedan den 17 juli trafikerar Vy Bus4You åter Köpenhamn samt Köpenhamn Kastrup Airport med minst en tur i vardera riktningen per dag.

Sedan en tid tillbaka har den danska regeringen gett klartecken för inresande av invånare från specifika län i Sverige, samtidigt som transitresenärer har fått godkänt oavsett länstillhörighet. Under torsdagen den 30 juli kom nytt besked om att Danmark nu godkänner resande från alla regioner i Sverige. (klicka här).

– och med lättade restriktioner för svenska resenärer samt att Danmark fortsatt har tillåtit transitresor har det skapat en efterfrågan av trafik till och från Köpenhamn Kastrup Airport. Vi har därför sett en ökning av resandet och har vid behov även lagt in extra turer. Förhoppningsvis kommer vi även se ett ökat resande till Köpenhamn centrum nu när resande från samtliga regioner åter tillåts in i landet, säger Elvir Rascic, affärsområdeschef Vy Travel.

Vy Bus4You trafikerar idag med minst en tur i vardera riktningen på sträckan Oslo–Köpenhamn, men planerar även för att utöka med ytterligare turer från och med den 17 augusti.

– Vi har sett en fortsatt efterfrågan på sträckan Oslo–Köpenhamn, många av våra gäster arbetspendlar och där blir vår fortsatta verksamhet på linjen viktig. Vi kommer därför framöver erbjuda ännu fler turer på linjen jämfört med sommartidtabellen säger Elvir Rascic.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)