Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tallink Silja kryssar till Höga Kusten

Efter framgångarna med Visbykryssningar sätter Silja Symphony i augusti även kurs mot Höga Kusten. Foto: Tallink Silja.

Mot bakgrund av covid-19-pandemin utökar nu Tallink Silja sitt program med kryssningar i närområdet. Nu lanserar rederiet en helt ny rutt mellan Stockholm och världsarvet Höga Kusten. Bakgrunden är att rederiet bedömer att reserestriktionerna runtom i världen till följd av Coronapandemin ser ut att ligga kvar under hösten och att efterfrågan på resor och upplevelser i närområdet fortsätter öka.

Efter sexton slutsålda avgångar på en helt ny rutt till Visby under sommaren har Tallink Silja nu beslutat att fortsätta erbjuda nya möjligheter för inhemska kryssningar – denna gång till natursköna Höga Kusten.

För första gången någonsin styr flaggskeppet Silja Symphony norrut för fem helgkryssningar till Härnösand och UNESCOs världsarv. Kryssningarna kommer att gå via Mariehamn och kan därmed erbjuda taxfree.

Kryssningarna kommer att avgå från Stockholm den 21, 28 augusti samt 4, 11 och 18 september. Därefter kan ytterligare avgångar komma att läggas till. Avgång sker från Värtahamnen i Stockholm fredagar kl. 16.00, lördagen spenderas på plats i Härnösand och fartyget är åter i Stockholm söndagar kl. 14.00.

– Höga Kusten är en destination som vi sneglat på länge. När Coronakrisen satte käpparna i hjulen för vår normala trafik såg vi detta som ett utmärkt tillfälle att tänka nytt och testa nya destinationer istället för att bli handlingsförlamade. Kryssningarna till Visby har överträffat alla våra förväntningar och återkopplingen från gästerna har varit otroligt positiv, så det känns väldigt roligt att nu få erbjuda ännu en ny och eftertraktad destination till våra kunder, säger Marcus Risberg, vd på Tallink Silja.

– Höga Kusten är ett allt populärare resmål, den här sommaren har intresset för området exploderat inte minst tack vare ökad inhemsk turism. Med Silja Symphony till Härnösand kan vi erbjuda en fantastisk upplevelse under hela vägen dit, med utsikt i världsklass, god mat och dryck, underhållning och taxfreeförsäljning.

Branschorganisationen Svensk Sjöfart, som Tallink Silja är en del av, har antagit en ny standard med en rad konkreta säkerhetsåtgärder som gäller i både terminaler och ombord på fartygen.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)