Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Försäljningsras för Mercedes-Benz och Setra

Försäljningen av Mercedes-Benz och Setra bussar har rasat i år. Foto: Daimler Buses.

Som en följd av covid-19-pandemin rasade försäljningen för Europas största busstillverkare, Daimler Buses, under det andra kvartalet i år. Det framgår av Daimlerkoncernens delårsrapport som presenterades på torsdagsmorgonen. I Daimler Buses ingår Mercedes-Benz och Setra bussar.

Under det andra kvartalet sålde Daimler Buses 3 088 enheter – en minskning med 63 procent jämfört med samma period i fjol då Daimler Buses sålde 8 435 enheter. I EU 30, det vill säga EU-länderna samt Storbritannien, Norge och Schweiz, sålde Daimler Buses 57 procent färre bussar och chassier än samma tid i fjol, det vill säga 1 230 enheter mot 2 837.

På den stora latinamerikanska marknaden minskade försäljningen med 66 procent, från 3 712 till 1 249 enheter.

Därmed fortsatte den negativa utvecklingen från första kvartalet. Sett till första halvåret minskade Daimler Buses försäljning med 41 procent i förhållande till fjolåret då företaget sålde 13 961 enheter mot 8 149 i år.

Daimler särredovisar inte lönsamheten för bussverksamheten som tillsammans med lastbilarna ingår i Daimler Trucks & Buses. Omsättningen för Daimler Trucks & Buses uppgick under kvartalet till 6,2 miljarder euro (63,6 miljarder SEK). Rörelseresultatet blev ett minus på 756 miljoner euro, cirka 7,8 miljarder SEK.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)