Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trafikskola polisanmäls för fusk med yrkesförarkompetens

Transportstyrelsen polisanmäler en trafikskola för fusk med YKB.

Transportstyrelsen har polisanmält Ekboms Trafikskola i Boden AB. Anledningen är att de kontroller som myndigheten har gjort visar att företaget systematiskt rapporterat att deltagare har genomfört grundutbildning för yrkesförarkompetens (YKB), trots att de inte har genomgått någon utbildning hos utbildningsföretaget.

Transportstyrelsens kontroller visar dessutom att utbildaren tagit emot pengar från deltagarna, 9000 kronor per person. Deltagarna kommer från Umeå i norr till Malmö i söder.

Granskningen gäller perioden 1 mars till 15 maj i år. Totalt konstaterades femton felaktiga rapporteringar.

Från Transportstyrelsen framhåller man att myndigheten ser mycket allvarligt på att utbildaren brutit mot reglerna genom att systematiskt rapportera in deltagare utan att ha säkerställt att de uppnått de kunskaper och praktiska färdigheter som krävs.

– Utbildarens agerande äventyrar trafiksäkerheten och utgör även en osund konkurrens gentemot med de tillståndshavare som följer reglerna, säger Gunnar Holgersson, sektionschef på Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen har också beslutat att återkalla företagets tillstånd att bedriva grundutbildning för yrkesförarkompetens.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)