Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny koncernchef för Keolis

Marie-Ange Debon har utsetts till ny koncernchef för Keolis som har 68 500 medarbetare och verksamhet även i Sverige. Foto: Keolis.

Styrelsen för den internationella kollektivtrafikjätten Keolis Group, som också är verksam i Sverige, utsåg på tisdagen ny koncernchef. Det är Marie-Ange Debon som tillträder posten den 24 augusti. Hon efterträder Patrick Jeantet som fick sparken som koncernchef för Keolis i början av juni efter bara fyra månader på posten.

– Jag är stolt att få ta över ledningen av Keolis, en innovativ företagsgrupp som arbetar för delad, hållbar och inkluderande mobilitet. Jag är medveten om hur engagerad Keolis´ 68 500 medarbetare runt om i världen är. Under covid-19-krisen har de utan anmärkning fullgjort sitt uppdrag i allmänhetens tjänst, säger Marie-Ange Debon.

Hon har haft flera ledande uppdrag i internationella företagsgrupper. Från 2008 till mars 2020 var hon vice vd för Suez Group där hon ledde den internationella verksamheten som omsatte 47 miljarder kronor i drygt 50 länder.

Innan dess, 1998 – 2008, var hon biträdande ekonomichef och sedan generalsekreterare hos Thomson Group, numera Technicolor.

1994 – 1998 var hon vice vd för TV-kanalen France 3 dit hon kom från en tjänst i det franska domstolsväsendet.

Keolis ägs till 70 procent av de franska statsbanorna (SNCF) och till 30 procent av kanadensiska Caisse de dépôt et placement du Québec.

Marie-Ange Debons företrädare Patrick Jeantet sparkades den 2 juni av styrelsen efter bara fyra månader på posten. Keolis´ styrelse motiverade åtgärden med att det ända sedan Jeantet tillträdde hade funnits stora åsiktsskillnader mellan styrelsen och Jeantet när det gäller strategiska frågor.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)