Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kontroller på SL-bussar: Alla saknade biljett

Sedan mitten av mars är framdörrarna på SL-bussarna stängda. Sedan dess har fuskåkandet ökat kraftigt. Foto: Ulo Maasing.

När SL i Storstockholm på onsdagsmorgonen åter började med biljettkontroller saknade samtliga passagerare på de första kontrollerade bussarna giltig biljett, rapporterar SvT Nyheter Stockholm. På grund av covid-19-pandemin har kontrollerna legat nere sedan i våras och eftersom påstigning genom framdörrarna inte tillåts kan resenärer inte heller blippa sina kort.

Men enligt SL krävs inte resenärer på böter om de har SL-kort som är laddat med pengar.

– Finns det tillräckligt med pengar får man betala kontrollanten för bussresan i efterhand om man inte kunnat blippa kortet eller av någon anledning inte kunnat köpa en enkelbiljett via appen i mobilen, säger Claes Keisu, pressansvarig på trafikförvaltningen på Region Stockholm, till SvT Stockholm.

– Men om man är lojal med SL köper man en enkelbiljett via appen i mobilen. Det är samma pris som med reskassan.

SL uppger sig förlora 100 miljoner kronor i veckan på minskat resande i kombination med en kraftig ökning av fuskåkandet.

Vid en tidig kontroll av bussar i Kista i nordvästra Stockholm på onsdagsmorgonen bekräftades bilden av det ökade fusket.

– De första fem som klev av saknade giltig biljett, så de fick betala biljett och tilläggsavgift på sammanlagt 1550 kronor. Samma sak på nästa buss. Då satt resten av resenärerna kvar trots att det var ändhållplats. När chauffören beordrade av de sista fem saknade även de biljett. Så de första femton som kontrollerades saknade samtliga biljett, säger Claes Keisu till SvT Nyheter Stockholm.

Taggat som: , ,

5 kommentarer »

  1. HUR GÖR VI PÅ GRUND AV HANDIKAPP INTE KAN STÄMPLA BILJETTEN innan

    • Står i texten, du kan köpa biljett via app till samma pris.

      • Detta är helt skevt. Folk har inte råd med deras dyra biljetter o de här smurfarna/kontrollanterna väntar utanför som gamar. Blir så Besviken på SL

  2. Det är bättre att skattepengarna går till vården av Covid-19 patienter än till fuskåkande individer.
    Jag blir så besviken på de som utnyttjar pandemin med att fuskåka. Det är så osolidariskt mot andra i dessa svåra tider. Folk tänker bara på sig själva och struntar i andra.

Trackbacks

  1. Sl Biljettkontroll | sl.se - SwVast

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)