Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafikens chef blir vd för Öresundsbron

Skånetrafikens trafikdirektör Linus Eriksson bakir i höst ny vd för Öresundsbron. Foto: Öresundsbron.

Skånetrafikens trafikdirektör Linus Eriksson har av Öresundsbrokonsortiet utsetts till ny vd för Öresundsbron. Han tillträder sin nya befattning den 1 november. Linus Eriksson har varit trafikdirektör på Skånetrafiken sedan april 2015 och var dessförinnan Trafikverkets trafikledningschef med ansvar för väg- och tågtrafik i södra Sverige.

Linus Eriksson efterträder Caroline Ullman-Hammer, som aviserade sin avgång före nyår, efter tretton år på posten.

– Vi är mycket glada över att Linus Eriksson blir ny vd för Öresundsbrokonsortiet. Han har gedigen operativ erfarenhet och bred kunskap om Öresundsregionen. Det är betydelsefullt när Öresundsbron nu går in i ett nytt decennium, med målen att öka trafiken och att bidra ytterligare till regional integration, säger Bo Lundgren och Peter Frederiksen, ordförande respektive vice ordförande, vid Öresundsbrokonsortiet.

– Jag ser fram emot att tillsammans med Öresundsbrons medarbetare och samarbetspartners fortsätta det goda arbete som gjorts under 20 år, säger Linus Eriksson.

– Jag är övertygad om att bron har mycket mer att ge på både dansk och svensk sida. Genom hållbara transporter och smidiga passager skapar bron tillväxt i Öresundsregionen, men också i länderna som helhet.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)