Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora personalminskningar hos största brittiska busstillverkaren

Stora personalminskningar hotar för brittiska ADL, Alexander Dennis. Bild: ADL.

Covid-19-pandemin slår hårt mot efterfrågan på nya bussar i Europa, vilket i sin tur ställer busstillverkarna inför stora utmaningar. Nu varnar Storbritanniens största busstillverkare ADL (Alexander Dennis) för att det kan bli nödvändigt att minska personalstyrkan med upp till 650 medarbetare som en följd av en kraftig minskning av efterfrågan på bussar i Storbritannien, både när det gäller bussar för kollektivtrafik och turistbussar.

Förutom att vara Storbritanniens största busstillverkare är ADL också världsledande när det gäller dubbeldäckade bussar. Företaget har också ett samarbete med kinesiska BYD när det gäller elbussar till den brittiska marknaden.

Många brittiska kunder har avstått från att lägga nya order som en följd av nerstängningen av samhället, social distansering och få resenärer. ADL har använt sig av de omfattande stödåtgärderna från den brittiska regeringen i kombination med kostnadsbesparingqr i hela sin verksamhet, På måndagen meddelade företaget att åtgärderna inte räcker och att man måste slimma och effektivisera sin produktion. Som en följd av detta kan upp till 650 medarbetare bli utan arbete hos ADL i Storbritannien.

– För några månader sedan såg vi fram mot ett rekordår i försäljningen och att skörda frukten av våra investeringar i ny teknik, nya produkter och nya marknader. Allt detta har ändrats av covid-19, säger ADL:s vd Colin Robertson.

De europeiska fordonstillverkarnas branschorganisation ACEA rapporterade nyligen om en störtdykning för bussmarknaden även i EU (klicka här).

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)