Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utslagna Gotlandsbuss: Vi kan fixa skolskjutsen

Gotlandsbuss slogs ut i upphandlingen av kollektivtrafiken på Gotland. Nu erbjuder man sig att säkra att gymnasieeleverna kommer till skolan i höst. Foto: Ulo Maasing.

Den 10 juni var det slutkört för Gotlandsbuss i kollektivtrafiken på Gotland. Efter en omdebatterad upphandling hade företaget, ägt av lokala bussbolag på Gotland, slagits ut. Istället tog Bergkvarabuss över både linjetrafiken och skoltrafiken på ön. Men mot bakgrund av covid-19-pandemin oroas Region Gotland av att det kan bli kaotiskt i busstrafiken vid skolstarten och att gymnasieelever riskerar att inte komma med bussarna. Nu erbjuder sig Gotlandsbuss att hjälpa till, skriver helagotland.se.

Sedan regionen gått ut med en varning att att elever som bor på landsbygden kan tvingas stanna hemma på grund av att de inte får plats på morgonbussarna har Gotlandsbuss tagit kontakt med regionens utbildnings- och arbetslivsförvaltning.

– Det känns konstigt att läsa i tidningen att det inte finns bussar, när vi faktiskt har det. Vi kan erbjuda skjuts till gymnasieeleverna. Det har vi skrivit till regionen. Vi kan erbjuda bussar från alla de större orterna på Gotland. Vi har gott om bussar, säger Gotlandsbuss´ vd Göran Hult till helagotland.se.

Något svar från regionen har han dock inte fått, i alla fall inte ännu. Men utbildningsdirektören Torsten Flemming uppger att regionen ser positivt på erbjudandet från Gotlandsbuss.

– Det är absolut av intresse. Sedan måste vi titta på vad upphandlingsreglerna tillåter, så att vi inte gör något misstag, säger han till helagotland.

På onsdag ska teknikförvaltningen samt utbildnings- och arbetslivsförvaltningen diskutera frågan.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)