Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

UD häver avrådan för resor till fler länder

Utrikesminister Ann Linde (S): Ett steg mot det målet om ett Norden fritt från hinder för människor att röra sig. Foto: Kristian Pohl/regeringskansliet.

Det svenska utrikesdepartementet hävde på onsdagseftermiddagen sin avrådan från icke nödvändiga resor till Danmark, Norge, Schweiz och Tjeckien. Beslutet träder i kraft den 30 juli.

Tidigare har UD hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Andorra, Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Monaco, Luxemburg, Polen, Portugal, San Marino, Spanien, Tyskland, Ungern och Vatikanstaten.

För övriga länder inom EU, EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 12 augusti 2020.

Sedan tidigare har UD beslutat om avrådan från icke nödvändiga resor till övriga länder utanför EU, EES, Schengen och Storbritannien, till och med den 31 augusti 2020. Detta beslut gäller fortfaraande.

– Att UD nu beslutar att lyfta avrådan från Danmark och Norge är ytterligare ett steg mot det önskvärda målet om ett Norden fritt från hinder för människor att röra sig.

– Det betyder dock inte att läget är som vanligt igen. Det finns fortfarande restriktioner för svenskar att resa till grannländerna, och jag vill därför uppmana alla resenärer från Sverige att hålla sig noga informerade om vad som gäller. För alla resande gäller naturligtvis fortsatt att följa rekommendationer om att hålla avstånd, tvätta händerna och att avstå från att resa om man upplever symptom, säger utrikesminister Ann Linde (S).

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)