Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Åter stängt till Norge

Norge stänger gränsen för resande från sex regioner i Sverige.

Sex svenska regioner rödlistades på onsdagen av den norska regeringen. Det innebär att personer som reser till Norge från dessa regioner måste tillbringa tio dagar i karantän efter ankomsten till Norge. De regioner som nu rödlistats är Blekinge, Östergötland, Örebro, Uppsala, Dalarna och Värmland.

Därmed har den norska regeringen följt måndagens rekommendationer från den norska folkhälsomyndigheten. Beslutet träder i kraft den 15 augusti,

Anledningen till rödlistningen är att regionerna har haft mer än 20 bekräftade fall av covid-19-smitta per 100 000 invånare de senaste två veckorna.

För Värmland, Örebro och Östergötland innebär det att dörrten åter stängs för resor till Norge efter två veckor med grönlistning. Tolv regioner i Sverige är rödlistade sedan tidigare. Bara resande från Södermanland, Kalmar och Västerbotten slipper karantän vid ankomst till Norge.

På onsdagen hävde också det svenska utrikesdepartementet sin avrådan från icke nödvändiga resor till Liechtenstein och Österrike. Beslutet träder i kraft den 13 augusti.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)