Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brakförlust för Viking Line i pandemins spår

Covid-19-pandemin har slagit hårt mot Viking Lines resultat. Foto:Viking Line.

Konsekvenserna av covid-19-pandemin har slagit hårt mot Viking Lines resultat, visar rederiets delårsrapport som presenterades på torsdagsmorgonen. Rörelseresultatet under det första halvåret blev – 27,4 miljoner euro (cirka 282 miljoner SEK) mot ett minus på 8,8 miljoner euro, cirka 91 miljoner SEK, samma period förra året. Rederiet flaggar också för ytterligare försämringar av resultatet.

Under det första halvåret minskade Viking Lines omsättning med 57 procent och de passagerarrelaterade intäkterna med 62,3 procent. Under det andra kvartalet minskade de passagerarrelaterade intäkterna med 89,2 procent.

Resultatet för det tredje kvartalet, som vanligtvis genererar största delen av årets resultat, kommer att vara avsevärt mycket sämre än tidigare år på grund av covid-19-pandemin, bedömer rederiet som räknar med förlust för helåret 2020.

– Jag är glad över att vi snabbt reagerade på krisen och anpassade verksamheten till en förändrad marknadssituation. Trots vissa tecken på optimism är det fortsatt svårt att bedöma marknadsutvecklingen framöver. Vi ämnar fortsättningsvis att fokusera på det vi kan påverka i denna utmanande tid: sälja reseupplevelser och frakttjänster, betjäna våra kunder, säkerställa våra medarbetares hälsa, bedriva vår verksamhet så effektivt som möjligt, betrygga vår finansiella uthållighet och driva vårt nybygge framåt, skriver Viking Lines vd Jan Hanses i en kommentar i delårsrapporten.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)