Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vy i Norge köper Volvos elbussar

Vy Buss Norge har köpt elbussar från Volvo till Drammen och Ålesund. Foto: Volvo Bussar.

Vy Buss Norge har nyligen beställt ett stort antal nya elbussar från Volvo till både Drammen och Ålesund för leverans senare i år. Till sommaren 2021 kommer Vy Buss därmed att ha 150 elektriska bussar i trafik.

I Drammen togs sex stycken Volvo 7900 Electric i trafik redan i februari 2019. I höst får de sällskap av ytterligare 22 elbussar från Volvo, varav två är högkapacitetsbussar med plats för upp till 120 resenärer.

Till Ålesund har Vy Buss beställt tio Volvo 7900 Electric, som en del av en större order på totalt 66 Volvo-bussar.

I båda fallen ingår också Volvo Guld kontrakt i affären. Det innebär att Volvos återförsäljare Wist Last og Buss tar hand om all service och underhåll av elbussarna på plats i kundens depå.

– Allt fler städer i Europa väljer nu att förbättra livsmiljön och skapa nya möjligheter för stadsplanering genom att stegvis elektrifiera sin kollektivtrafik. Bara under det senaste året har vi fått order på över 300 elektrifierade bussar i Norge och Sverige inklusive beställningarna till Drammen och Ålesund. Tillsammans med operatörer och städer fortsätter vi att utveckla transportlösningar för en hållbar, eldriven kollektivtrafik som möter varje stads unika förutsättningar, säger Svenn-Åge Lökken, Försäljningschef, Volvo Bussar Norge.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)