Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Färdtjänstföretag stöder öppen stad

Samtrans Omsorgsresor satsar på Stockholmslöftet. Foto: Samtrans.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor ställer sig nu bakom initiativet Stockholmslöftet som ska inspirera stockholmare att individuellt och gemensamt ta ansvar för en öppen och levande stad.

Stockholmslöftet är en bred överenskommelse på initiativ från Visit Stockholm, Svensk Handel, Visita Stockholm, Fastighetsägarna Stockholm och City i Samverkan. Syftet är att tillsammans med företag och orfganisationer se ett välkomnande Stockholm där alla de verksamheter som bidrar till stadslivet kan öppna upp och staden få tillbaka sitt liv igen efter covid-19-pandemin.

Förutom initiativtagarna är en lång rad hotell, restauranger, turismföretag, organisationer, evenemangsföretag, museer och många andra med i Stockholmslöftet som du kan läsa mer om genom att klicka här.

Samtrans Omsorgsresor arbetar bland annat med färdtjänst och skolskjutsar, men även med testning av covid-19 och har byggt upp ett 60-tal mobila teststationer runt om i landet, varav åtta stationer finns i Stockholmsområdet.

– Vi vill se ett Stockholm för alla. För Samtrans handlar det om att i rådande tider erbjuda trygga och säkra transporter, för att bibehålla och värna rätten till fri rörlighet och inkludering. Men för att staden ska kunna vara levande, öppen och tillgänglig, måste vi alla ta ansvar, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans.

– Vi har snabbt lyckats ställa om för att möta de utmaningar som pandemin har inneburit. Vi kommer att ta ett fortsatt ansvar för skapa mobilitet och tillgänglighet för människor. Därför ser vi det som en självklarhet att vara en del av Stockholmslöftet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)