Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Pengar tillbaka för färdtjänst i Skåne

Färdtjänsten i Skåne har blivit billigare än beräknat. Foto: Skånetrafiken.

Skånetrafiken betalar tillbaka 5,3 miljoner kronor till Skånes kommuner. Pengarna avser de avgifter som kommunerna har betalat för sin färdtjänst under det första halvåret. De budgeterade kostnaderna för färdtjänst har blivit lägre än beräknat.

– De lägre kostnaderna beror på att färdtjänstresorna minskat med cirka 20 procent på grund av covid-19, men är även ett resultat av en rad effektiviseringar av verksamheten. Därför kan vi nu ge tillbaka totalt 5,3 miljoner till Skånes kommuner – samtidigt som vi höjt kvaliteten, säger Titti Unosdotter, affärsområdeschef för Serviceresor.

Skånetrafiken säger sig ha gjort stora insatser ör att höja resans kvalitet i samband med covid-19, som ensamresor, provtagningsresor och specialsamarbeten med trafikföretag, vården och kommuner. Nyligen infördes även möjligheten att ansöka om färdtjänst digitalt via 1177.se för de kommuner som har färdtjänst i Skånetrafikens regi.

Totalt är 25 skånska kommuner med i Skånetrafikens serviceresor. Antalet resor är cirka 5 500 per dygn.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)