Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN toppade stark juli för bussarna

MAN toppade med bred marginal nyregistreringarna av bussar i Sverige under juli.

Registreringarna av nya bussar i Sverige ökade med hela 30 procent under juli, jämfört med samma period förra året, rapporterar Bil Sweden. Under juli registrerades totalt 95 nya bussar (både lätta och tunga), 30,1% fler än under samma tid förra året, då 73 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juli 745 bussar, 18,0% färre än förra året, då 909 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 74 under juli, 5,7% fler än under samma tid förra året då 70 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juli 681 tunga bussar, 9,9% färre än under motsvarande period förra året då 756 registrerades.

En av faktorerna bakom de ökade bussregistreringarna under juli, är enligt Bil Sweden att det var mycket låga registrringar i juli förra året som en följd av tidigarelagda registreringar inför det krav på nya smarta färdskrivare som trädde ikraft 15 juni ifjol.

Här är nyregistreringarna av tunga bussar under juli 2020:

MAN 51
Volvo 11
Scania 5
Setra 4
Iveco 2
Mercedes-Benz 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)