Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes och Setra avstår Persontrafikmässan

Pär Wik, EvoBus Sverige: Ett tungt beslut att inte delta på Persontrafik. Arkivbild: Ulo Maasing.

EvoBus Sverige har beslutat att inte medverka på Persontrafikmässan i Göteborg i januari nästa år. ”Det har varit ett tungt beslut att fatta, men i den nuvarande situationen med coronapandemin och dess konsekvenser behöver vi prioritera att använda våra resurser till att stötta och hjälpa våra kunder”, säger Pär Wik, försäljningschef coach på EvoBus Sverige i Vetlanda.

Beslutet innebär att Persontrafik tappar en av sina stora utställare. Mässan skulle ha ägt rum på Svenska Mässan i oktober, men på grund av covid-19-pandemin har arrangörerna beslutat att flytta den till 19 – 21 januari 2021, men nu står det klart att Setra och Mercedes-Benz inte kommer att finnas på plats bland utställarna.

– Våra kunder, och främst de som arbetar med beställningstrafik har drabbats oerhört hårt av coronapandemin och har det mycket, mycket tufft. Därför vill vi prioritera att använda våra resurser på att hjälpa dem framför att medverka på Persontrafik som vi egentligen ser som ett viktigt arrangemang. Men vi känner oss tvingade att välja, säger Pär Wik.

Han konstaterar att de bussföretag som kör turist- och beställningstrafik nästan helt har drabbats av stillestånd till följd av coronapandemin.

– Man kör lite tågersättning och resor till Ullared, men sedan är det mycket lite. Teaterresorna, shoppingresorna, utlandsresorna under hösten och till vintern, allt är mycket hårt drabbat, konstaterar Pär Wik.

– Däremot fungerar det någorlunda normalt när det gäller de företag som arbetar med stads- och linjetrafik.

Hur det blir med de populära Setradagarna i januari 2021 har EvoBus ännu inte fattat beslut om.

– En sak är klar. Om vi genomför arrangemanget kommer vi aldrig att göra det på ett sätt som äventyrar säkerheten för våra besökare, säger Pär Wik.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Persontrafik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)