Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tillfällig biljett förenklar för ärliga

Länstrafiken Örebro inför en tillfällig enkelbiljett för att göra det enklare för resenärer att betla på regionbussarna. Foto: Länstrafiken Örebro.

För att göra det enklare för resenärerna att göra rätt för sig och minska de stora förlusterna av biljettintäkterna till följd av covid-19-pandemin inför Länstrafiken Örebro från och med idag, torsdag, en tillfällig enkelbiljett. Biljetten gäller på regionbussarna och kan köpas med reskassa ombord på bussen.

Konsekvenserna av coronapandemin och Arbetsmiljöverkets beslut att framdörrarna i alla bussar i länet ska vara stängda har lett till att Länstrafikens resenärer inte längre kan validera eller köpa sina biljetter hos föraren. Genom att sätta in extra biljettmaskiner i bussarna på platser som resenärerna kommer åt kan de numera validera sina periodbiljetter samt köpa biljetter med reskassa ombord på regionbussarna.

– Vi håller just nu på att sätta in biljettmaskiner i våra regionbussar. Alla bussar kommer inte vara utrustade med biljettmaskiner från start men vi jobbar så snabbt vi kan för att få alla bussar färdiga, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikschef på Länstrafiken.

Den nya enkelbiljetten är en tillfällig biljett och kommer säljas från och med den 20 augusti i de bussar där de nya biljettmaskinerna finns. Den kommer att finnas kvar i biljettsortimentet fram till den 31 december 2020. Biljetten köps enkelt av resenären själv i biljettmaskinen genom en knapptryckning. Biljetten kan komma att tas bort tidigare om behovet för den inte längre skulle finnas. Syftet med biljetten är att fler resenärer som använder sig av Resekort kommer att kunna resa med reskassa.

Från Länstrafiken Örebro framhåller man att det är viktigt att resenärer som reser med Länstrafiken betalar för sin resa. Annars blir konsekvensen att utbudet av linjer och avgångar som finns idag kan försvinna. Resenärer utan biljett riskerar också att få betala en tilläggsavgift.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)