Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Coronakrisen: Flygbussarna storvarslar

Som en följd av coronakrisen varslar Flygbussarna 90 medarbetare. Foto: Ulo Maasing.

Som en följd av coronapandemin och det dramatiskt minskade flygresandet varslar nu Vy Flygbussarna 90 medarbetare. Flygbussarna har till följd av pandemin tvingats att skära ner sin trafik kraftigt. Linjerna till Bromma Flygplats, Brommaplan samt Liljeholmen i Stockholm trafikeras inte alls, inte heller linjen Skavsta – Norrköping/Linköping. Andra linjer trafikeras med avsevärt reducerad turtäthet.

– Vi har idag informerat våra medarbetare om att vi varslar 90 av våra hel och deltidsanställda förare, värdar och tjänstemän. Vi beklagar verkligen att vi behöver göra dessa personalneddragningar. Flygbussarnas framgång och höga kundnöjdhet är tack vare våra lojala och fantastiska medarbetare vilket gör dagens besked extra tungt att förmedla, säger Flygbussarnas affärschef Zakaria Abna-Aissa till bussmagasinet.se

Han bekräftar att varslet beror på coronakrisen.

– Ja. Varslet beror på Coronapandemin, det vill säga den situation vi har med ett minskat flygresande och en osäker framtid inom flygbranschen. Tillsammans har vi gjort allt vi har kunnat för att förlänga uthålligheten i den här krisen men nu behöver vi vidta dessa åtgärder för att säkra verksamheten för framtiden.

Enligt Zakaria Abna-Aissa gäller varslet på flera orter men avböjer att precisera omfattningen på respektive ort.

– Stockholm City, Arlanda, Sollentuna, Göteborg, Skavsta, Linköping. Vi går inte in på antalet på respektive ort tills våra förhandlingar med berörda fackförbund är avklarade.

På frågan om det aktuella varslet räcker, eller om fler varsel hotar i framtiden svarar Zakaria Abna-Aissa:

– Med denna anpassning kommer vi vara rustade för att möta den nya osäkra situationen med ett minskat flygresande. Vi har en uppskattad och efterfrågad produkt med hög kundnöjdhet och vi tror i och med dessa åtgärder att vi är anpassade för den nya situation som råder. Med vår långa erfarenhet inom flygbussbranschen kommer vi snabbt kunna öka upp när flygresandet tar fart igen vilket vi tror kommer ske successivt men i en relativt långsam takt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)