Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tygpåsar ska få resenärer att hålla avstånd

Tygpåsar ska hjälpa resenärer i Västra Götaland att hålla avstånd. Foto: Västtrafik.

Västtrafik testar nu nya vägar för att hjälpa sina resenärer att hålla avstånd. Tygpåsar som liknar avspärrningsband ska påminna de som reser att inte vara för nära varandra. Budskapet på de nya tygpåsarna är tydligt: ”Jag sitter gärna bredvid dig, men inte just nu”.

Påsarna ska fungera som ett hjälpmedel om det blir trångt ombord. Trots förstärkningstrafik och minskat resande uppstår nämligen ibland trängsel i kolllektivtrafiken. Ibland glömmer även resenärerna att hålla avstånd.

– Vi lever i en ovanlig tid och behöver testa ovanliga lösningar och våga tänka nytt. Att lägga sin väska på sätet är ju annars ganska oschysst men just nu får det ses som omtänksam handling, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Tygpåsarna kommer att delas ut till resenärer på Göteborgs centralstation under onsdagseftermiddagen och finns i färger som leder tankarna till avspärrningsband.

Västtrafik menar att eftersom många reser tillsammans med familj och vänner skulle en permanent avspärrning av säten begränsa ytan i fordonet på ett onödigt sätt. Tygpåsarna fungerar istället som en mer flexibel lösning och är en del i Västtrafiks arbete att hjälpa resenärer hålla avstånd. I det arbetet ingår även golvdekaler, värdar, utrop och skyltar.

– Självklart löser inte tygpåsarna allt men vi människor kan ju vara lite blyga ibland och det kanske kan vara svårt att be medresenärer att hålla avstånd. Då hoppas vi att de här påsarna kan vara en hjälp på vägen, säger Lars Backström.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)