Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Finsk resmässa skjuts upp

Den finska resmässan Matka flyttas från januari till maj nästa år. Foto: Ulo Maasing.

Nordens största resmässa, finska Matka, skjuts upp på grund av covid-19-pandemin. Mässan skulle ha ägt rum i Helsingfors den 22 – 24 januari, men arrangörerna har nu bestämt att flytta Matka 2021 till den 19 – 23 maj istället. Innan dess kommer workshopen Matka Workshop Day att äga rum den 19 maj.

– Branschen har kämpat hårt de senast månaderna, men vi tror att i maj kommer det värsta att vara över, både när det gäller antalet smittade och restriktioner för resandet. Vi bedömer att januari är alltför tidigt för näringen och att det är viktigt att ge branschens företag tid till återhämtning efter ett svårt år, säger Heli Mäki-Fränti, vd för den finska resebranschens organisation AFTA.

– I sommar har intresset bland finländarna för att resa i Finland ökat och det är en trend som sannolikt fortsätter nästa sommar. Att hålla Matka i Maj är då ett bra sätt att starta sommarsäsongen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)